Obserwatorzy

środa, 8 sierpnia 2012

szydełkuję i gotuję

O białej szydełkowej bluzeczce marzyłam już od jakiegoś czasu i w końcu sobie zrobiłam.



dzisiejsza propozycja kulinarna to:

HUMMUS

Składniki:
2 szklanki cieciorki
2 rozgniecione ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tahini
1/2 soku z cytryny
oliwa z oliwek
pieprz kajeński

Sposób przygotowania:
1.Cieciorkę namoczyć na noc. Na drugi dzień gotujemy 2 h.
2. Cieciorkę odcedzamy i miksujemy.
3. Dodajemy pastę, czosnek, sok z cytryny i oliwę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Przed podaniem polewamy oliwą.



1 komentarz:

  1. Jesteś niesamowita! Czegoś Ci się zachce, to po prostu sobie robisz!;0 I potrafisz to zrobić!

    OdpowiedzUsuń