... nie obijam się, słońce za oknem zmobilizowało mnie do pracy, a jak. Już czuć wiosnę w powietrzu i ja jakoś nabrałam więcej energii do działania. Duzo, bardzo dużo nawet nowych projektów mi po głowie chodzi. Niedługo zabieram się też za wiosenne porządki, zarówno w pracowni, jak i w szafach. Więc pewnie mniej czasu będzie na internet, ale potem, jaka będzie satysfakcja, jak spokojnie wrócę do świata wirtualnego.
W koncu też wróciłam do jednego z moich hobby, ale o tym innym razem. Dziś chcialam pokazac, jaką deseczkę pod kalendarz popełniłam. Jest kocia, a jak, użyłam do niej też serwetki, którą kupilam już jakiś czas temu i cały czas nie miałam na nią pomysłu.
czas też na podzielenie się tym co ostatnio upichciłam :-)
KOTLETY SCHABOWE W SOSIE PIWNYM
Składniki:
4 kotlety
musztarda
150 ml jasnego piwa
250 ml bulionu wołowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mielonej ostrej papryki
1 kromka chleba
sól, pieprz
musztarda
150 ml jasnego piwa
250 ml bulionu wołowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mielonej ostrej papryki
1 kromka chleba
sól, pieprz
Sposob przygotowania:
1. Mięso rozbijamy na cienkie plastry, doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztarda
2. Kotlety podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Przekładamy do miski i zalewamy piwem. Odstawiamy.
3, Następnie przygotowujemy sos. Cebulę obieramyi kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek szklimy. Opruszamy mielona papryką, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażamy.
4. Kotlety z piwem przekładamy do garnka, dodajemy sos, bulion i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Na koniec rozkruszamy chleb bez skórki w celu zagęszczenia.
1. Mięso rozbijamy na cienkie plastry, doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztarda
2. Kotlety podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Przekładamy do miski i zalewamy piwem. Odstawiamy.
3, Następnie przygotowujemy sos. Cebulę obieramyi kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek szklimy. Opruszamy mielona papryką, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażamy.
4. Kotlety z piwem przekładamy do garnka, dodajemy sos, bulion i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Na koniec rozkruszamy chleb bez skórki w celu zagęszczenia.
Kasiu śliczny kociak! a ja dziekuje za mojego :D
OdpowiedzUsuńi za piekne lustro! nie mogłabym sobie wymarzyć cudniejszego :D Twoje cieniowanie jest mistrzowskie! za całą resztę skarbów również dziekuje z całego serca :D
pozdrawiam Maniek